Vorige week hebben we al een oven-gebakken appeltaartje gemaak die goed was bevallen 🙂 vanochtend een variant met kersen. Hieronder het recept!Â
Neem 200 gram havermout en leg deze in een ovenschaal of op een bakplaat op bakpapier. Neem vervolgens ongeveer 12 kersen en haal de pit eruit, ”prak” deze door de havermout heen en doe er een scheutje soyamelk en kaneel bij. Eventueel kan je nog wat honing toevoegen, wij hebben dat niet gedaan omdat de havermout door het bakken zelf een heerlijke smaak krijgt. Bak het ongeveer 15 tot 20 minuten op 200 graden. (Kijk uit dat het niet verbrand!)
Top-if-off met nog wat fruit zoals een kiwi / banaan / appel!
Eeeeeeetsmakelijk,
liefs!
Lucia zegt
Lijkt me heerlijk dit idee, maar ik vraag me af, wordt t niet te droog?
Havermoutje zegt
Dag Lucia,
Het wordt niet droog omdat je een scheutje melk (soyamelk of amandelmelk toevoegd). Daarnaast voeg je natuurlijk ook nog fruit toe, en dat zorgt er ook voor dat het niet droog wordt!
🙂 succes
Desiree zegt
Mijne werd helaas niet zo mooi bruin? Had hem al langer gedaan als de tijd die hierboven staat?! Hij was wel heel lekker! Maar helaas niet overal even knapperig.
Lucia zegt
Ik heb het vanmorgen geprobeerd en inderdaad in combinatie met fruit is het goed te doen. Ik had hem ook niet zo mooi bruin als Op jullie plaatje maar de smaak was goed! Bedankt voor je reactie
Havermoutje zegt
Hi Lucia,
Geen idee hoe dat kan, misschien toch iets langer in de oven? Op wat voor stand heb je de oven gezet? Liefs Havermoutje