
Deze heerlijke Osawacake is gemaakt met havergrutten (steel-cut-oats). Wij kennen de Osawacake Door de Ekoplaza en die is echt super gezond en erg vullend. Normaal wordt de cake altijd gemaakt met een basis van rijst. Wij waren benieuwd of dit ook zou lukken met havergrutten (want dat is een goede rijstvervanger! :)) Het resultaat is een heerlijk gezonde en onwijs vullende notenwortelcake of notenwortelbrood want het is niet heel zoet. Heerlijk met een plakje oude kaas of een avocado’tje erop 😉
Osawacake met Havergrutten en wortel
Ingrediënten
100g havergrutten (15 min. koken in 375 ml water)
100g quinoa
150g rozijnen
100g havervlokken
100g volkoren speltmeel
150g (wal-)noten
350g geraspte wortel
125 ml ahornsiroop (kan ook met honing)
3 tl kaneelpoeder
(optioneel) 5 el amandelschaafsel, geroosterd ter garnering
Zo maak je het
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de havergrutten in 375 ml water in circa 15 minuten.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden en wel de rozijnen in water. Leg het amandelschaafsel op een vel bakpapier even in de oven om te roosteren. Bekleed een bakblik met bakpapier. Strooi driekwart van het geroosterde amandelschaafsel uit over het bakpapier.
- Meng in een grote kom de havergrutten en de quinoa met de havervlokken en het speltmeel en roer goed door elkaar. Voeg de ahornsiroop, kaneelpoeder toe en roer nogmaals stevig door.
- Voeg als laatst het wortelrasp, de noten en rozijnen toe en roer nog even door. Schep alles in de bakvorm en druk goed aan.
- Strooi daarna het laatste amandelschaafsel over de mix uit en bak de cake in circa 45 minuten gaar.
- Laat de cake afkoelen alvorens je deze uit de vorm haalt, anders verbrokkelt hij misschien. Het is een ondersteboven cake dus je moet de cakevorm omdraaien en de cake met de onderkant (die met een mooie laag schaafsel bedekt is) naar boven serveren. Eetsmakelijk en laat ons op instagram of hieronder weten wat je van de cake vindt!
Comments