Ingrediënten
•50 gram havermeel
•50 gram kokosmeel
•200 gram speltbloem
•snufje zout
•studentenhaver of eventueel een andere notenmix
•200 ml lauwwarm water
•10 gram gist
•1 el biologische bloemetjes honing

Zo maak je het:

  1. Los de gist op in het water. Los hier ook de el honing in op.
  2. Doe al het meel erbij kneed het goed totdat het deeg een goede bal wordt die niet plakt (zelf gebruiken wij hier een Kitchenaid voor met kneedhaken).Het verschilt soms een beetje hoeveel water je moet toevoegen maar hou gewoon de structuur van het deeg in de gaten. Dit is een een proces wat je door veel brood bakken gaat herkennen! Belangrijk is dat je het deeg gewoon kan kneden maar dat het niet aan je handen plakt. Plakt het wel? Voeg dan nog wat speltmeel of bloem toe.
  3. Laat het deeg een half uur rijzen, kneed het nog een keer kort, rol het door de notemix heen en laat het 45 / 55 min rijzen op een warme plek (bijvoorbeeld bij de kachel of achter het raam in de zon) totdat het deeg  (bijna) verdubbeld is.
  4. Doe het brood daarna in de oven, voorverwarmt op 200 graden en bak het 30 minuten op 175 graden. Dus als je het brood erin doet zet je de oven iets lager! Successi!