Vanavond speelt Nederland een ‘pittige’ westrijd tegen Chili. Heel onpraktisch om 18:00. Reden genoeg voor ons dus om makkelijke Chili Havermout balletjes te maken. Zowel te eten voor, tijdens als na de wedstrijd!
Ingrediënten (voor ongeveer 20 balletjes)
•300 gram havermout
•2 eieren
•1 bol mozerella
•1 paprika in hele kleine stukjes gesneden
•1 tomaat
•50 gram geraspte wortel
•fijn gesneden ui
•1 verse chili (eventueel uit potje)
•80 gram zoete aardappel
•half teentje knoflook
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten, fijn gesneden, in een grote kom. Meng alles heel goed door elkaar heen, met bijvoorbeeld een vork.
Voeg vervolgens de rauwe havermout toe en maak stevig balletjes van het mengsel. Als het niet goed plakt kun je altijd nog meer havermout toevoegen. Verhit een koekenpan met olie, zelf gebruiken we kokos olie maar het kan ook met een andere soort olie. Bak de balletjes in ongeveer 8 minuten totdat er een stevig korstje omheen zit. Zet je gasfornuis niet op zijn aller hoogst, want dan verbranden ze snel. Fijne wedstrijd en eet smakelijk!!!
joseph uit Grootebroek zegt
Doe mij maar een portie. En voor zondag aanstaande verwacht ik een nog pittiger Mexicaans recept.
Havermoutje zegt
Komt in orde meneer. Ze zijn onderweg en houdt de website in de gaten zondag!! Liefs Havermoutje