
Lieve mensen, deze koeken zijn echt té lekker en ook nog eens makkelijk te maken. Daarnaast schijnt kaneel ook nog eens te helpen bij de verbetering van de bloedsomloop zodat je minder last hebt van koude handen en voeten! Of dat echt zo is weten we niet maar het kan geen kwaad deze dagen wat meer kaneel te eten.
Hier het recept voor overheerlijke Kaneel-Haverkoeken:
- 2 eieren
- 180 g havermout
- 150 gr rozijnen
- 2 el kaneel
- 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 125 gr rietsuiker
- 125 gr basterdsuiker
- ¼ tl zout
- 100 g volkoren tarwe/spelt meel
- 100 g tarwe of spelt bloem
- 2 tl bakpoeder
- 75 gr noten/pitten of zaden (net wat je in huis hebt)
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng de 2 eieren samen met de havermout door elkaar.
- Voeg de rest van de ingrediënten hier aan toe en kneed alles goed door elkaar.
- Vorm nu van het deeg grote koeken, leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in circa 20 minuten goudbruin. Laat ze wel even afkoelen voordat je ze opeet zodat ze goed kunnen uitharden en lekker knapperig worden!
Comments