
Boerenkool!!! Het is niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt in de ochtend en al helemaal niet in deze tijd van het jaar (en ja het is nog verkrijgbaar :)) maar wij raden deze combinatie toch aan als ontbijtje. We hebben dit weekend weer lekker in ons kleine keukentje gestaan om een gezonde en bijzondere granola te ontwikkelen. Boerenkool is tegenwoordig steeds langer verkrijgbaar zo ook bij onze supermarkt om de hoek. Mocht jij ook nog boerenkool kunnen scoren maak dan snel deze granola, je kan ‘m in een afgesloten pot sowieso 4 weken bewaren 🙂
Enjoy! x
Ingrediënten:
100 g boerenkool
175 g havervlokken
25 g haverzemelen
30 g lijnzaad fijngemalen
70 g amandelen
30 g pompoenpitten
1 snufje zout
1 el kaneel
70 ml ahornsiroop
60 ml honing
60g kokosolie
100 g cranberries of ander gedroogd fruit
Serveer met yoghurt, kwark of vla 🙂 Wij vinden hem in ieder geval het lekkerste met Skyr (oa verkrijgbaar bij de Appie!)
Zo maak je het:
1 Verwarm de oven voor op 175° en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Snij de boerenkool in kleine stukjes en doe deze in een kom.
3. Voeg hier de havervlokken, haverzemelen, lijnzaad, amandelen, pompoenpitten, zout en het kaneel aan toe.
3. Mix de honing, ahornsiroop en de cranberry’s in een keukenmachine tot een geheel.
4. Voeg dit mengels toe aan de boerenkool.
5. Smelt de kokosolie en voeg deze vervolgens ook toe aan de boerenkool.
6. Verdeel de kale-nola over een bakplaat met bakpapier en probeer kleine balletjes te vormen door de kale-nola met je handen te kneden.
7. Bak de kale-nola 25 minuten op 175 graden.
Wat een bijzonder recept! Ik ga alleen wel wachten op de winter… Hier echt geen boerenkool meer hoor, haha!
Iets soortgelijks, maar dan anders, haha, zou je kunnen maken met pompoenpuree… Pompoen heb ik nog wel…