
Hier kun je de havergrutten bestellen en zo maak je havergrutten klaar:
Koop hier Breng 600 ml water aan de kook en voeg daarbij 200 g havergrutten.
Kook de havergrutten circa 10 minuten (al dente) tot 20 minuten (zacht/romig).
Je kan natuurlijk ook meer of minder bereiden. Denk hier aan bij de bereiding: Je neemt 1 deel havergrutten en 3 delen water. Dit kook je dan 10 tot 20 minuten, afhankelijk van je eigen smaak!
Je kan de havergrutten ook overnacht laten weken zodat je ze de volgende ochtend makkelijk en snel kan bereiden. Daar hebben we een filmpje (zie hieronder) bij gemaakt ter illustratie en inspiratie!
Wat super leuk dit! Hele heldere video’s ga het zeker kopen! LEUK! X
Bedankt Janneke! Komende maand volgen er heel veel lekkere recepten ๐ Liefs
Super blij dat er eindelijk “pinhead” oats (zo heten steel cut oats/havergrutten in Schotland) in Nederland te koop zijn :-)!
Ja cool he! Wij zijn ook dol enthousiast! liefs
Ik heb grutten gekocht en was op zoek naar recepten. Heb je ze ook gewoon uitgeschreven? Ik heb een hekel aan filmpjes, wil liever iets lezen.
Dankjewel echt leuk om te horen! Wij zijn ook fan van dit brood!
Hoi Marian,
Sorry voor de late reactie! We hebben de bereiding vanaf nu ook op de verpakking staan ๐
Wel zo makkelijk! Liefs!
Waarom gebruiken jullie geen sojamelk bij de havergrutten?
Fijn dat ik het asntalinuten koken nu snel kon vinden. Ik zou het nรณg liever ff in woorden willen lezen ipv de video moeten opstarten, maar ik weet t nu ๐
Heerlijk! Ben helemaal om ๐
Jullie hebben 3 filmpjes waaronder alleen wellen. Maar bij die alleen wellen brengen jullie het eerst aan de kook. Ik zou graag willen weten of ik de grutten alleen kan wellen?
Vriendelijke groet,
Arend
Hoi Arend,
Dat kan wel maar dan zijn de grutten wel iets harder, net wat jij lekkerder vindt!
dank voor de uitleg, kun je ook aangeven hoe lang je de havergrutten in de koelkast kunt bewaren indien je het overnacht laat weken?
kun je bv voor 2-3 voorkoken, overnacht laten weken en dan in een afgesloten bak bewaren in de koelkast om de dagen erna telkens in een kort tijdsbestek de havergrutten op te warmen?
dank voor de reactie, Gr.Martijn
Hoi Martijn,
Ja dat kan zeker!
Je kan ook een keer super veel voor een hele week of maand maken, en dan invriezen in cup cake vormpjes of in plastic zip zakjes. Dat doen wij altijd en is super handig. Je haalt het gewoon de avond van te voren uit de vriezer en dan hoef je het alleen maar op te warmen in de ochtend!
x
Ik heb uw instructies gevolgd (20 minuten laten koken),maar de resultaat was heel teleurstellend. Er zat nog steeds heel veel water in de pan. Niet wat ik verwacht had!
Oh dat is heel jammer om te horen.
ik kan natuurlijk niet mee kijken in de keuken, maar misschien heeft u per ongeluk toch te veel water toegevoegd? Of heeft het vuur niet hoog genoeg gestaan?
Hopelijk wilt u het nogmaals proberen!
Eventueel eerst met wat minder water, en steeds wat toevoegen naar wens!
Lieve groeten,
Pascalle
Zou kunnen komen omdat er een deksel op de pan ligt en zo het vocht niet verdampt.. was bij mij ook zo en zonder had ik daar geen last van.
Hoi Rebecca en Marsha!
Ja dat zou het inderdaad ook kunnen zijn. Ik haal ook heel vaak de deksel van de pan om te roeren en dan verdampt er ook heel veel vocht. Dus suuper bedankt voor deze tip ๐
x
Hoe lang kan je het na een nachtje wellen,bewaren in de koelkast? Ik maak graag voor 2 ochtenden vooruit.
Hoi Wendy,
Je kan het zeker 3 dagen bewaren in de koelkast.
Ook nog een goede tip.
Je kan ook super veel maken, en ook eventueel al koken en dan invriezen in cupcake vormpjes of ijsklont vormpjes of gewoon in bakjes. Dan kan je het de avond van te voren ontdooien, en heb je in de ochtend verse havergrutten!
x succes
Ik heb in de Bio winkel gehoord, dat de biologsche havergrutten, die ik er heb gekocht, ook even kunt bakken of roosteren?…Dit ivm dat ik gewone havermout met (soja) melk m’n leven lang al echt “zo niet” lekker vind, en het nu opnieuw wil proberen samen met (biologische kwark uit de Weerribben…men vertelde dat ik dat op de website kon vinden…misschien niet goed gelezen, maar het nog niet kunnen vinden??
Groeten Marianne
Hoi Marianne,
De havergrutten zijn al kort geroosterd. Dus dat hoef je thuis niet meer te doen. Ze worden geroosterd bij de Halm zodat het product langer houdtbaar is. Nu zijn de havergrutten een jaar houdtbaar in de verpakking.
Je kan de grutten gewoon bereiden zoals in deze beschrijving is weergegeven.
Je kan ze natuurlijk wel roosteren in een granola. Dat recept staat wel op onze website (verschillende met noten en met boerenkool) en ook op de website van de Halm https://meestersvandehalm.nl/recepten/havergrutten/havergrutten-granola/.
Succes! xxxxx