Deze havermout-gemberkoek is echt heerlijk en zoet door de appelstroop!
Enjoy this gloomy morning!
Ingrediënten:
200 g havermeel
200 g roggemeel
325 ml sojamelk
2 eieren
1 el kaneel
3 el appelstroop
3 el honing
2 el gemberpoeder
2 tl bak soda
snufje zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en doe de sojamelk, ei, honing, appelstroop en zout in een mengkom.
- Klop alle ingrediënten met een garde.
- Voeg nu geleidelijk de havermeel, het roggemeel en de gemberpoeder, bak soda en een snufje zout toe.
- Mix alles. Giet het beslag in een ingevette cakebakvorm.
- Bak de ontbijtkoek in ongeveer 55-65 minuten in de oven op 160 graden.
Debby zegt
Deze ga ik zeker eens uittesten! Jouw blog & instagram zijn gewoon top! 🙂 doe zo verder.
Hanneke van den Berg zegt
Goedenavond
Ik wil net beginnen aan het maken van het gember-haverbrood, maar er is iets raars aan het recept. In de ingrediëntenlijst staat roggemeel, maar dat komt bij de bereidingsuitleg niet meer voor. En omgekeerd staat er in de lijst geen havermout en bij de bereiding moet je het wel toevoegen. Moet ik ipv roggemeel dan 200 gram havermout doen?
Groet,
Hanneke
Hanneke van den Berg zegt
Fijn. Maar het heet havermout gemberkoek, maar zowel havermout als gember komen er niet meer in voor. Ik heb hem net gemaakt, met gemberpoeder ipv koekkruiden. Was ook lekker. Maar misschien moet de koek een andere naam krijgen? Ook is de kokosbloemsuiker in de bereidingsuitleg opeens verdwenen en is het honing geworden….
Hanneke van den Berg zegt
p.s. Ik heb er vanochtend mee ontbeten en de koek is echt heerlijk. Ik wilde met mijn opmerkingen ook niet vervelend doen hoor, maar ik zie voor mijn werk heel veel kookboeken en vind het altijd zo zonde als een recept niet helemaal klopt. Maar zoals het er nu staat, kun je er een heerlijk broodje mee maken. En het is ook zo makkelijk om te maken. Je hoeft er niet eens een keukenmachine voor vies te maken, gewoon met een spatel alles roeren. Fijn broodje.
Havermoutje zegt
Hi Hanneke,
Wij zijn juist heel blij met je reacties hoor. We proberen het altijd zo goed mogelijk te doen maar online blijft het een hobby. In het kookboek zul je dat soort fouten niet tegen komen aangezien daar redactie over gevoerd is
Mariska zegt
Ik kan niet goed tegen tarwe, spelt en roggegluten. In sommige van jullie recepten ( ook in het boek ) worden deze wel gebruikt.. Denken jullie dat ik deze ingrediënten kan vervangen door bijv boekweitmeel of wat meer havenmeester / amandelmeel?
Ps. Vind de website en t boek echt top! Ziet er zo mooi en lekker uit allemaal !
Havermoutje zegt
Je kan deze wel vervangen. Alleen door meel met gluten. In het boek lees je bij het kopje brood precies waarom 🙂 succes en dank voor je lieve compliment