Ingrediënten:
70 g havergrutten of 80 g geweekte havergrutten
4 bananen
sap van 1 1/2 sinaasappel
1 ei
2 tl wijnsteen zuurpoeder
250 g speltmeel
1 el kaneel
30 g haverzemelen
40 g hazelnoten
1 tl vanillepoeder (zonder suiker)
6 el kokosolie
1/2 tl zeezout
Zo maak je het:
1. Week de havergrutten door ze min. 4 uur in een kommetje met ruim water te laten weken met een paar druppels citroensap. Spoel ze hierna af en doe ze in een kom. (Let op: deze stap is niet per se nodig maar als je tijd hebt maakt dit je cake net iets lekkerder!)
2. Voeg hierbij de rest van de ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Prak de banaan fijn met een vork zodat je een glad beslag krijgt. Je kan het ook in de blender doen maar dan wordt alles wel heel erg fijn en wij vinden het wel lekker als je soms nog een stukje banaan of hazelnoot tegenkomt en het is lekker dat de havergrutten nog heel zijn in de cake zodat die nog een bite hebben!
3. Doe de cake in één bakvorm of in ongeveer 6-7 grote muffinvormpjes. Bak de cake in circa 40 min. op 180 graden.
4. Bedek de cake na ongeveer 25-30 minuten de cake met aluminiumfolie zodat deze niet zwart wordt. Als je wilt weten of de cake klaar is prik je met een satéprikker in de cake, als er niks meer aan zit is deze klaar! Tadaaa!
Smullen maarrr!
Marlotte zegt
Dat klinkt en ziet er goed uit zeg! Lijkt me erg lekker met het sinaasappelsap.
Anna zegt
O ja …..en helemaal geen soort suiker dus?