
Een dag begint pas echt goed als je weet dat je een ‘batch’ havermoutkoekjes mee kan nemen in je rugzak naar school of je werk! Gisteren hebben we deze koekjes voor het eerst met chocolade gemaakt en dat is echt NEXT LEVEL lekker 🙂
Dus als je geen tijd hebt maak je gewoon de koekjes. Heb je meer tijd maak ze dan ook met deze heerlijke zelfgemaakte chocolade!
Ingrediënten voor de havermoutkoekjes:
100 g (glutenvrije) havermout
50 g geraspte kokos
5 eetlepels zonnebloemolie (of kokosolie)
3 el honing of ahornsiroop
6 el amandelmelk (of een andere soort melk)
3 el haverzemelen
40 g amandelen (fijn gehakt/gesneden)
1 tl vanille extract
1 snufje zout
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
Ingrediënten voor de chocolade:
5 el kokosolie
3 el cacao boter
3 el cacao poeder
2 el honing of ahornsiroop
1 snufje zout
Zo maak je het:
1. Doe alle ingrediënten voor de koekjes bij elkaar in een kom en meng alles goed door elkaar.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Vorm van het havermoutdeeg balletjes en druk deze plat (tot ongeveer 1 cm hoog) op de bakplaat met bakpapier
4. Bak de koekjes in een voorverwamde oven op 160 graden 15 minuten goudbruin.
Zo maak je de chocolade:
1. Smelt de kokosolie en de cacaoboter in een pan.
2. Voeg hierbij de honing, de cacao poeder en het snufje zout en roer alles goed door elkaar heen.
3. Laat dit nu afkoelen in een koude ruimte (buiten) of in je koelkast totdat het een soort pasta is geworden. (Laat het niet helemaal uitharden).
4. Versier nu de koekjes met de chocolade en zet de koekjes daarna nog weer even weg in de koelkast todat de chocolade stijf is geworden.
ENJOY!!!!! 😉
Comments