
Het heeft even geduurd maar hier is ie dan eindelijk! Het recept van de Havermout-Rabarber-Squares :)! Het is nu echt het rabarber seizoen, dus lekker snel aan de slag!
Laat ons weten wat je er van vond!
Dikke liefs en veel succes!
Benodigdheden:
Ovenschaal
Bakpapier
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven eerst voor op 175 graden. Snijdt de rabarber in kleine stukjes en verwijder de roosjes van de aardbeien. Doe de rabarber, aardbei en de overige ingrediënten voor de compote bij elkaar in een pan en laat op laag vuur opstaan. De rabarber en de aardbeien vallen vanzelf uit elkaar, roer af en toe door zodat er niks aankoekt onderin de pan. Laat het staan totdat het een zachte compote is.
2. Doe nu alle ingrediënten van het deeg in een kom en kneed het tot een soepel deeg. Neem 1/3e van het deeg apart en maak van de rest de bodem in de bakvorm of een ovenschaal. Giet hier nu de compote overheen.
3. Doe bij het overgebleven deeg nog 30 g havermout. Dit wordt de crumble voor bovenop de rabarber squares. Strooi dit over de compote. Zet de ovenschaal nu in de voorverwarmde oven. Bak de crumble in circa 25 minuten goudbruin.
4. Laat de ovenschaal helemaal afkoelen en snijd dan pas de koek in repen!
Enjoy!
Wat leuk met rabarber, dat zie je niet zo vaak op Nederlandse blogs. Rabarbercompote is een lievelingsgerecht van mij, zo lekker!