
Het heeft ieder jaar weer heel wat voeten in de aarde maar de Sint is weer in het land! Tijd voor Haver-Pepernootjes!!? Bakken maaarrrr!
Ingredienten
•175 gram havermeel
•5 eetlepels amandelmelk
•12 gram speculaaskruiden
•60 gram zonnebloem- of kokosolie
•5 dadels
•6 gram kaneel
•2 eetlepels dadelstroop
•snufje zout
•7 gram bakpoeder
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingredienten in een kom en meng alles goed door elkaar. Bekleed je ovenschaal met bakpapier en maak hier hele kleine bolletjes van het deeg. Let op, maak de bolletjes kleiner dan je ze uiteindelijk wilt hebben want in de oven gaan de pepernoten groeien 😉 Bak ze vervolgens in ongeveer 15 minuten af! Eetsmakelijk!
Wat een super lekker idee. Het zou een optie zijn om ze de dag erna nog even in de oven terug te stoppen… maar laten we eerlijk zijn.. zijn ze er überhaupt de volgende dag nog wel mhihi!!!!
Hoe lang moeten ze in de oven?
Oeh, nice!
Klinkt heerlijk, met dadelstroop en dadels. O wat klinkt dat fijn.
Jammer dat ze snel zacht worden, maar misschien is dat bij mij geen probleem: ik eet ze gewoon binnen een dag op hihi.
Dit ga ik maken want het klinkt verrukkelijk!
Liefs
Dit klinkt als een goed recept! Ga ik zeker maken, en we eten ze gelijk op. Het is misschien wel handig om in het recept te vermelden wat je met de vijf dadels moet doen, eerst weken en pureren, of fijn hakken? Het lijkt me niet dat ze zo in het beslag gaan…
Prachtige foto’s trouwens op je website!
Groet Iris
Beste Iris,
Wij gebruiken altijd verse dadels (te koop bij de plaatselijke Turkse winkel). Die zijn anders dan de dadels uit de supermarkt. Die zijn vaak hard en zijn nog verwerkt met siroop. Verse dadels zijn zo zacht dat je alleen de pit er uit hoeft te halen. Mengt perfect door het deeg! Succes! Liefs Havermoutje
De plaatselijke Turkse deli of supermarkt bedoel je hopelijk? “De Turk.. “Jeetje wat ouderwets!
Ik heb ze gemaakt hoor! En ik vind ze heerlijk. Ze waren erg snel op, zoals voorspeld ;), en heb het zachter worden niet echt meegemaakt. Ik had te veel deeg om het in een keer op te bakken en vind dat eigenlijk wel fijn, dan kan ik vanavond nog een batch maken! Hmmmm.
Liefs
Hi Sanne!! Superr!
Gewoon snel opeten inderdaad, heb je nergens last van 🙂 Bak ze! Liefs
Hahah top! Liefs havermoutje
Is dadelsiroop bij de supermarkt te koop?
Dag ans, het is te koop bij de biologische supermarkten en vaak ook bij turkse winkeltjes. Succes! Liefs havermoutje
Hallo,
Echt heeeeeeeeerlijk zijn ze geworden, wij zijn met zijn allen fan, en de ‘krokantheid’ valt me reuze mee. Ik heb wel toch eerst mijn medjoul dadels met de rijsttemelk in de keukenmachine gepureerd, en daarna door het beslag gemengd. Dit soort recepten maakt ons leven tot een feestje! Dank je wel.
Groet Iris
SUperrrrr!
Hi!
Ook in 2016 zijn ze erg lekker 😉
Ik had geen dadels in huis, wel rozijnen en agavesiroop. Werkt prima!
Denk wel dat met kokosolie lekkerder is dan met olijfolie om mee te bakken.
Wat waren deze pepernoten smullen! Helaas binnen een dag al op :P.
Eerlijk is eerlijk, eigenlijk zijn alle recepten lekker van havermoutje!