
Wij worden altijd heel blij van nieuwe havermout-recepten! Het komt uit het nieuwe superleuke boekje van Jet van Nieuwkerk genaamd Tips van Jet. Maandag waren bij haar boeklancering en hebben daar een video van gemaakt! Zie hieronder:
[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=bmWH8B97y6U&width=100%&height=100%[/embedyt]
We delen natuurlijk heel graag het recept met jou zodat je zelf aan de slag kunt om deze lekkere krentenbollen te maken!
Wij aten ze met avocado maar met honing is zijn ze ook heel lekker!
Dikke liefs en alvast eetsmakelijk!
PS je kunt het boek van Jet bij de meeste boekhandels kopen of via deze link bij bol.com 🙂
Ingrediënten:
200 gram rozijnen
250 gram vanillekwark, of je ook naturel kwark gebruiken en een tl vanille poeder toevoegen.
250 gram havermout
2 eieren
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel biobakpoeder
snuf zout
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed alles goed door elkaar heen.
- Vorm nu tien bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleede bakplaat en bak ze circa 20 minuten op 175 graden. Bak ze niet te lang want dan kunnen ze droog worden!
xx
Zo die zien er geweldig uit. En wat een onwijs makkelijk recept zeg, hier hou ik van!
Ja lekker he 🙂 (L)
Dat ziet er smakelijk uit!
Maar 1 eetlepel bakpoeder….klopt dat?
Het lijkt me wel veel.
Dat klopt! Probeer maar, ze zijn super lekker!