
Het is alweer een poosje geleden dat we een nieuw recept met jullie hebben gedeeld. De afgelopen maanden hebben we weer keihard gewerkt aan allemaal nieuwe plannen waarvan we jullie heel snel op de hoogte zullen brengen!! Dan nu snel naar ’s werelds aller- lekkerste recept voor stroopwafels. Met extra kaneel omdat we daar nu eenmaal zo van houden. Fijn weekend iedereen! X
Benodigdheden:
steelpannetje stroopwafelijzer
Ingrediënten:
250 g havermeel
1 ei
100 g dadelstroop
80 g kokosolie
1 tl zout
1 el kaneel
Voor de vulling:
350 g appelstroop
2 el kaneel
Zo maak je het:
- Klop het ei los.
- Meng het havermeel met de dadelstroop en meng het ei erdoor.
- Smelt de kokosolie in een pan en meng dit met het zout en kaneel door het havermengsel.
- Maak van het wafeldeeg bolletjes van ongeveer 5 centimeter groot en bak deze met een wafelijzer in 1-2 minuten gaar.
- Maak nu de vulling. Verwarm de appelstroop in een pan en roer het kaneel erdoor.
- Smeer de stroop over een wafel en leg er een andere wafel bovenop. Druk ze licht tegen elkaar aan zodat de stroop mooi tot de rand uitvloeit. Als dat niet smullen wordt!
Hallo,
Geweldig eigen stroopwafels, maar waar koop je een relatief ‘goedkope’ stroopwafelijzer? Heb thuis wel een wafelijzer, maar dat is voor wafels, deze is denk ik te grof. Of hebben jullie nog een andere suggestie?
Hoi Manon!
Wij hebben voor rond de €20 op de albert cuyp een hand stroopwafelijzer gekocht die je verwarmt op het gasfornuis. Gister hebben we daar een foto van geplaatst op instagram. Je zou het ook in de pan kunnen proberen te bakken, dun laagje deeg uitrollen en kort bakken in een koekenpan, maar dat hebben we zelf nog niet getest? succes!
Ik heb er een keer een gekocht bij Blokker meen ik, of bij Kruidvat in een aanbieding. Ze hebben ze daar regelmatig!
Ohhhh, yummie!!