• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

HAVERGRUTTEN

HAVERGRUTTEN-GRANOLA

Voor circa 500 g granola

Benodigdheden:
bakplaat
bakpapier

Ingrediënten:
1 eiwit
225 g Bio Havergrutten (hier verkrijgbaar)
2 el kokosolie
5 el (bloemen)honing
50 g kokosrasp
75 g haverzemelen
½ el zout
1 tl kaneel
215 g gedroogde rozijnen of ander gedroogd fruit,
in kleine stukjes

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit los in een grote kom.

Smelt de kokosolie en roer deze door het eiwit.

Voeg alle ingrediënten, behalve het gedroogde fruit, toe aan het eiwitmengsel. Blijf roeren tot de honing en kokosolie goed zijn verdeeld.

Spreid het havermengsel over de bakplaat uit en bak het 30-40 minuten in de oven.

Schep af en toe om zodat het aan alle kanten mooi bruin wordt.

Laat de granola afkoelen en roer het gedroogde fruit erdoorheen.

Bewaar in een luchtdichte trommel of blik.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2020