
Voor circa 500 g granola
Benodigdheden:
bakplaat
bakpapier
Ingrediënten:
1 eiwit
225 g Bio Havergrutten (hier verkrijgbaar)
2 el kokosolie
5 el (bloemen)honing
50 g kokosrasp
75 g haverzemelen
½ el zout
1 tl kaneel
215 g gedroogde rozijnen of ander gedroogd fruit,
in kleine stukjes
Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit los in een grote kom.
Smelt de kokosolie en roer deze door het eiwit.
Voeg alle ingrediënten, behalve het gedroogde fruit, toe aan het eiwitmengsel. Blijf roeren tot de honing en kokosolie goed zijn verdeeld.
Spreid het havermengsel over de bakplaat uit en bak het 30-40 minuten in de oven.
Schep af en toe om zodat het aan alle kanten mooi bruin wordt.
Laat de granola afkoelen en roer het gedroogde fruit erdoorheen.
Bewaar in een luchtdichte trommel of blik.
Comments