
Gooodmorning allemaal,
We hebben het de afgelopen week met de kerstdagen lekker rustig aan gedaan maar dat hadden jullie vast al gemerkt aan onze activiteit op instagram. Soms is het goed om even op adem te komen van alles wat we dit jaar hebben meegemaakt en hebben bereikt. We beseften ineens dat het alweer bijna een jaar geleden is dat Havermoutje voor het eerst in de winkels lag! Ongelooflijk dat de tijd zo ontzettend snel gaat en nog ongelooflijker dat Havermoutje inmiddels 6 herdrukken heeft gehad. Gister hebben we deze super chille cake uit Havermoutje gemaakt en delen het recept heeeel graag met jullie! Bakken maarrrrr!
Benodigdheden:
keukenmachine of mixer
bakblik van 21 x 12 cm
Ingrediënten:
150 g havermeel
3 eieren
3 rijpe bananen
1 el cacaopoeder
2 el (bloemen)honing
150 g speltmeel
30 g amandelmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
3 el hazelnoten
100 g pure chocolade
olie, om in te vetten
havervlokken
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de eieren los en prak de bananen erdoorheen.
2. Voeg het cacaopoeder, de honing, het speltmeel, havermeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en de hazelnoten toe.
3. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel.
4. Meng alles goed door elkaar in de keukenmachine of met de mixer.
5. Vet het bakblik in, giet het deegmengsel daarin en bestrooi het met wat havervlokken.
6. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de cake
in 30 minuten mooi bruin en gaar. Smullen maar!
Hoi Mathijs en Pascalle,
Wat leuk dat ik door een achtergelaten breinaald in Emst op zoek ging naar jullie en dat ik daardoor http://www.havermoutje.nl heb ontdekt. Ontzettend leuk dat jullie dit doen. Inspirerende recepten.
Dankjewel!
Marjan
Te gekkkk!
Wat een heerlijke recepten staan er op jullie site! Ga dit recept snel een keer maken!
Hoi! Kun je deze cake ook invriezen?
Liefs, Marjolein
Hoi Marjolein dat is geen probleem hoor! Vers is natuurlijk altijd het lekkerst maar het kan wel! Liefs
Ik heb deze cake net gemaakt. Ze ziet er niet alleen heerlijk uit, ze is ook heerlijk. De overige receptjes ga ik zeker ook nog maken. Hopelijk volgen er nog van deze. Bedankt!
Wat fijn om te horen 🙂 liefs
Beste,
je recept ziet er super lekker uit, maar waar haal je de benodigde ingrediënten zoals havermeel, amandelmeel en speltmeel?
Met vriendelijke groeten
Astrid
Bij de albert hein hebben ze heel veel en bij eko winkels hebben ze dit soort dingen altijd op voorraad.
Havermeel kan je zelf malen met een bonen maler of met een goede blender!
Amandelmeel kan je trouwens ook op die manier zelf malen! x