
Goooodmorning liefjes!
Vandaag delen we deze heerlijke cake met jullie uit ons eerste kookboek Havermoutje!! We vinden het heel gezellig als je het eindresultaat met ons deelt?? Hieronder het recept:
Benodigdheden:
keukenmachine of mixer
bakblik van 21 x 12 cm
Ingrediënten:
150 g havermeel
3 eieren
3 rijpe bananen
1 el cacaopoeder
2 el (bloemen)honing
150 g speltmeel
30 g amandelmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
3 el hazelnoten
100 g pure chocolade
olie, om in te vetten
havervlokken
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de eieren los en prak de bananen erdoorheen.
2. Voeg het cacaopoeder, de honing, het speltmeel, havermeel, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en de hazelnoten toe.
3. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel.
4. Meng alles goed door elkaar in de keukenmachine of met de mixer.
5. Vet het bakblik in, giet het deegmengsel daarin en bestrooi het met wat havervlokken.
6. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de cake
in 30 minuten mooi bruin en gaar. Smullen maar!
??hey,kunnen de bananen vervangen worden,
Dank jullie wel
Hoi Lientje,
Dat zou ik niet persoonlijk niet doen, wordt het een hele andere cake van maar je kunt het natuurlijk altijd proberen!
Hoi
ik heb een vraagje
Ik vind de smaak van banaan nooit zo lekker behalve gewoon zo uit het schilletje ? maar zou ik ook iets anders kunnen gebruiken ipv banaan ? Zie vaak met cake dat je er banaan bij moet doen maar doordat ik dat niet zo lekker vind wil ik het ook niet uit proberen maar op het plaatje ziet het er zo lekker uit ? heb je wat tips voor mij ? ?
Hoi Kimberley,
Sorry maar dit recept heeft echt banaan nodig! Kan je helaas geen tips geven om dit te vervangen!
Liefs
Beste, wat een heerlijk recept!!!
de smaak was goed maar de cake was erg vast. Wat zou ik kunnen doen dit veranderen?