• BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF
HAVERMOUTJE!

Blog

Haver Rabarber Taart met Pistachenoten

Goodmorning allemaal! Het heeft even geduurd maar hier is dan eindelijk het recept voor de Haver Rabarber Taart met Pistachenoten! Deze lichte taart is heerlijk voor op een warme zomerdag. Enjoy!

Benodigdheden:
Taartvorm
Bakpapier

Ingrediënten:

Voor de bodem:
3 el kokosolie
3 el havergrutten
250 g gedroogde vijgen
125 g hazelnoten
20 g quinoa puffs (gepofte quinoa korrels)

De vulling:
250 g pistache noten (en een bakje water met 500 ml water en 1 uitgeperste citroen om de noten in te wellen)
4 el kokosolie
1 geraspte appel
4 el agave siroop

De topping:
450 g rabarber
250 g aardbeien
4 el maizena
50 g suiker (honing)
Sap van 1 halve citroen

 

Zo maak je de bodem:
1. Smelt de kokosolie in een pan en voeg hier de havergrutten bij. Laat dit 10 min staan in de warme kokosolie. Giet het daarna in een kom.
2. Haal het steeltjes van de vijgen en doe deze samen met de hazelnoten en quinoa puffs bij de kokosolie met havergrutten.
3. Kneed alles met de hand goed door elkaar heen en leg dit deeg als een bodem in de taartvorm bekleed met bakpapier.

Zo maak je de vulling:
1. Laat de pistachenoten wellen (ongeveer 4 uurtjes in een bakje met 500 ml water en 1 uitgeperste citroen). Gooi dit water met citroen hierna weg, spoel de noten schoon en doe alleen de noten in de blender.
2. Smelt de kokosolie in een pan en voeg deze olie bij de pistachenoten in de blender.
3. Rasp nu de appel en voeg de rest van de ingrediënten van de vulling toe aan de blender en blend alles circa 5 minuten fijn.

Zo maak je de topping:
1. Snijd de rabarber in kleine stukjes en verwijder de roosjes van de aardbeien. Doe de rabarber, aardbei en de overige ingrediënten voor de compote bij elkaar in een pan en laat op laag vuur opstaan.

2. De rabarber en de aardbeien vallen vanzelf uit elkaar, roer af en toe door zodat er niks aankoekt onderin de pan. Laat het staan totdat het een zachte compote is.
3. Giet nu de rabarbercompote over de pistachenotenvulling als toplaag.
4. Laat de taart daarna even 4 uurtjes opstijven in de koelkast en hij is klaar! 

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    28/07/2016 om 10:01

    Klinkt heerlijk! Leuke combinatie van ingrediënten

    Beantwoorden
  • BLOG
  • RECEPTEN
    • KOOLTJE
    • HAVERMOUTJE
    • HAVERGRUTTEN
    • NOOTJE
  • MAAK HET ZELF

ZOEKMACHINE

© Atelier Kok & Bonnier 2020