
Lieve mensen!! Tijd voor een persoonlijk bericht 🙂 Het afgelopen jaar was weer een gekkenhuis! We hebben met alle liefde keihard gewerkt aan twee nieuwe boeken. Kooltje en Maak Het Zelf. Dit hadden we nooit zonder jou gekund. Altijd weer die lieve berichtjes, ideeën en creativiteit. Zoals je misschien weet hebben we met Maak Het Zelf een nieuwe deur geopend naast onze interesse voor voeding. Dit kwam vooral omdat we zien dat jij steeds meer zelf bakt en maakt. Dat je zelf prima weet wat goed voor je is en dat je keihard aan het experimenteren bent in de keuken! Je bent inmiddels zo gewend om zelf je eten te maken, van ontbijt tot lunch en snacks. Wij zijn ontzettend blij met deze ontwikkeling en tegelijkertijd is het voor ons ook een teken. Er is naast eten namelijk veel meer dat je zelf kunt maken. Wat dacht je van je eigen dagcrème zonder chemische troep en nog eens veel goedkoper ook. Je eigen sjaal of muts die niet door kleine kinderen uit verre landen zijn gemaakt maar die jij gewoon met twee vingers in je neus zelf breid. Het komende jaar willen we jullie nog meer inspireren op verschillende manieren. Vooral met de dingen die er altijd al waren. Geen gekke nieuwe hypes. Voor nu wensen we jullie een geweldig 2017 waarin je doet wat je altijd al wilde doen. Of dat nou 10 kilo afvallen of aankomen is, eindelijk je eigen blog gaat starten, meer gaat fotograferen of meer naar jezelf gaat luisteren!!! Ieder jaar maken we deze Haver-Oliebol met blauwe bessen! Vooral de blauwe bessen zorgen voor een frisse verassing na iedere hap. Ga jij ze ook maken? Hup de keuken in en bakken jezelf scheel voor al je familie en vrienden met wie je het jaar gaat afsluiten!! ? Dikke liefss
Ingrediënten:
150 g havermeel
100 g speltmeel
150 g blauwe bessen
25 gram kokosolie
225 ml havermelk
20 g verse gist (te koop bij bakkerijen en veel Turkse winkels)
1 ei
1 el maanzaad (te koop bij veel Turkse winkels)
1 snufje zout
1 liter olie (zonnebloem- of kokosolie, werkt allebei heel goed)
Zo maak je het:
1. Verwarm de melk een heel klein beetje. Ongeveer 2 min op middelhoog vuur.
2. Verkruimel de gist in de melk en roer met een lepel door de melk totdat de gist is opgelost.
3. Smelt de kokosolie en voeg dit toe aan de melk.
4. Voeg het ei ook toe aan de melk en klop dit los op met een garde.
5. Voeg nu de havermeel en de speltbloem toe en meng dit tot 1 geheel.
6. Doe dit mengsel in een kom en laat het ongeveer 45 min rusten.
7. Voeg na 45 min de blauwe bessen en de maanzaadjes toe, roer het goed door.
8. Zet de pan met olie op het vuur en wacht tot het heel heet is.
9. Neem twee lepels, roer deze door de pan zodat deze vet zijn, en schep een deel van het oliebollenmengsel in de olie. Gebruik hiervoor 2 lepels zodat je een bolletje kan vormen. Je kan hiervoor ook een “ijslepel” gebruiken voor een mooier bolletje. Wij hadden die niet en hebben het gewoon met 2 lepels gedaan.
10. Bak ze ongeveer 6 min totdat ze mooi bruin zijn.
11. Schep ze uit het vet en leg ze op een bordje met keukenpapier
Comments