
Banana Bread kun je op allerlei verschillende manieren maken. De meeste Banana Bread wordt gemaakt met alleen maar bloem en vaak met veel suiker. Helemaal niet zo gezond eigenlijk. Dit Haver-Bananabroodje is gemaakt met havermeel, alleen al daardoor zitten er veel meer voedingsstoffen en vitamine in dan normaal. Door de banaan die we bovenop leggen ziet deze cake er ook nog eens super feestelijk uit!

haver bananenbroodje
Ingrediënten:
65 ml zonnebloemolie
125 ml honing
2 eieren
50 ml melk
2 tl baksoda
2 el kaneel
3 grote bananen
100 g havermeel
80 g spelt of tarwebloem
Zo maak je het:
1. Doe de zonnebloemolie samen met de honing, de twee eieren, de melk, baksoda en het kaneel in een kom en klop alles met een garde door elkaar.
2. Prak 2 bananen helemaal fijn met een vork en voeg deze toe in de kom. Hierna kun je het havermeel en de bloem toevoegen. Klop alles nogmaals goed door elkaar heen.
3. Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier en stort het mengsel erin.
4. Snijdt de laatste banaan doormidden en leg deze nog bovenop het cakemengsel. Schuif de cake in de oven en bak de cake in circa 30 tot 40 minuten op 180 graden goudbruin.
Zou je de speltbloem kunnen vervagen door amandelmeel bv. om dit glutenvrij te maken? Of een standaard glutenvrije bloem?
Hoi Leslie, dat durf ik niet te zeggen, ik ben bang dat de cake dan heel broos wordt maar je zou het natuurlijk ook in het klein kunnen proberen! Liefs
Wil hem vanavond gaan proberen, maar hoe warm moet je oven?
Hoi Stefani!
De oven moet op 180 graden ?
Liefs