Deze tropische havermout kan je koud eten! Je kookt de havermout met ananas, wat de havermout heel fris en zoet maakt, daarna voeg je een heleboel fruit toe om vol energie de dag te beginnen! Ook een heel fijn recept om mee te nemen onderweg in de trein of als lunch te eten!
Het recept kan je bekijken in het filmpje , de bereiding zie je er onder.
Ingrediënten:
- aardbei
- rode aalbesjes
- 2 ‘’slices’’ ananas
- stukje grapefruit
- stukje kiwi
- klein beetje citroen rasp
- klein beetje limoen rasp
- stukjes sinaasappel
- appel
- 150 ml soya of amandelmelk of water
- 100 gram havermout
Kook de havermout met soya- of amandelmelk ongeveer 8 -10 minuten samen met de ananas. Dit maakt de havermout lekker fris. Snij de ananas wel in hele kleine stukjes. Kook de havermout niet te lang, zo dat hij nog een bite heeft.Verwijder van al het fruit de schil en snij het fijn en maak een mooie garnering over de havermout met ananas heen.
Tip : Als je de havermout mee wilt nemen kook de havermout dan echt niet te lang, anders wordt het echt een ‘’papje’’ doordat het zo lang in het vocht ligt. Het is lekker als de havermout een bite heeft bij dit zomerse recept!
Superleuk filmpje en heerlijk bikiniproof-recept;
Laat de zomer maar komen!!
Yeaah!! that’s the spirit!! :))