
Zaterdag 🙂 dus tijd om te bakkennnn! We kwamen er achter dat we na al onze recepten met havermout nog nooit haver-eierkoeken hadden gemaakt. Dus besloten we het een en ander uit te proberen. We hebben een klassiek eierkoek recept als basis gebruikt alleen dan met o.a. havermeel in plaats van bloem . We hebben nog geprobeerd om de suiker te vervangen voor honing maar dat komt de luchtigheid niet ten goede. Ondanks dat zit er geen boter of olie in dus wat ons betreft gezond genoeg, het is tenslotte weekend 😉 Hieronder het recept!!
Voor: circa 10 koeken
Ingrediënten:
2 eieren
1 eidooier
150 gr witte basterdsuiker
250 gram havermeel (tip: vermaal havermout in een elektrische koffiemolen)
mespuntje zout
100 ml melk
1tl baking soda
Optioneel:
cacao nibs
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe alle ingrediënten in een kom en mix het (minimaal 5 minuten) tot een luchtig beslag. Dit kan makkelijk met een keukenmachine of een mixer. Laat het beslag vervolgens circa 10 minuten rusten in de koelkast.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm van het beslag vier hoopjes. Het is belangrijk om genoeg ruimte tussen de hoopjes te hebben omdat ze nogal groeien in de oven. Wij hebben bij een aantal koeken nog wat cacao nibs over de koeken gestrooid voor de afwisseling en smaak 🙂
4. Bak de koeken goudbruin in circa 8-10 minuutjes. Aflaten koelen, et viola!
Supere lekkere eierkoeken! Je kunt in plaats van gewone suiker ook kokosbloesemsuiker toevoegen, heel lekker!
Hoi
Zou het ook lukken met kokosbloesemsuiker ipv witte basterdsuiker?
Groetjes
Melina
Ja volgens mij kan dat gewoon hoor! Xx