
Lunch tijd! We hebben een salade gemaakt met kiemgroenten 🙂 Kiemgroenten zijn eigenlijk piepjonge plantjes, die net ontspruiten uit hun zaadjes. Rodekool, spruitjes, broccoli, allerlei zaden kun je kiemen. Op de
kartonnen bakjes in de supermarkt worden ze vaak ‘cress’ genoemd. Ook al zijn kiemgroenten ongelooflijk klein, ze zitten bomvol met antioxidanten, mineralen, eiwitten en vezels. Wij verwerken ze vaak in salades, zoals hier, maar ze zijn ook geweldig als pittige smaakmaker op een broodje. Het recept van deze salade delen we graag met jullie 🙂 Laat je ons weten wat je er van vindt?
Benodigdheden
slakom
vijzel
Ingrediënten
2 mandarijnen
1 zakje panklare baby-
boerenkool (circa 50 g)
100 g gemengde sla
30 g broccolicress
50 g blauwe bessen
4 blaadjes munt
limoen
3 el olijfolie
1 el honing
Zo maak je het
- Pel de mandarijnen, haal alle partjes los en verwijder de meeste witte draadjes.
- Hussel in de slakom de boerenkool met de sla en de broccolikiemen. Schep de mandarijnen en de bessen erdoor.
- Stamp de munt in een vijzel fijn. Knijp de limoen erboven uit. Voeg de olijfolie en honing toe en meng goed. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Druppel de dressing over de salade.
Comments