
Dit heerlijke en vooral makkelijke recept komt uit ons nieuwste kookboek Kooltje 🙂 Hieronder vind je het recept 🙂
PS Kooltje is o.a. via deze link te bestellen!
VOOR 4 PERSONEN
BENODIGDHEDEN
vijzel
INGREDIËNTEN
2 sneetjes oudbakken brood extra vierge olijfolie
6 ansjovisfilets
2 teentjes knoflook
6 el mayonaise
2 tl mosterd
4 el citroensap
4 kleine eieren
200 g boerenkool Parmezaanse kaas (optioneel)
ZO MAAK JE HET
1. Verwarm je oven voor op 180 ̊C. Snijd het brood in blokjes, besprenkel ze met olijfolie en een beetje zout. Spreid de blokjes uit op een bakplaat. Schuif de plaat in de oven en rooster de croutons in 15 minuten goudbruin.
2. Stamp de ansjovis in de vijzel helemaal fijn. Pers de knoflook erboven. Schep de mayonaise en mosterd in de vijzel. Voeg het citroensap toe en roer goed tot een gladde saus.
3. Kook de eieren in 4 minuten zacht. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren.
4. Verwijder harde nerven en snijd de boerenkool in reepjes. Hussel de boerenkool in een kom met 6 eetlepels saus (verdun de saus zonodig met een lepel water), tot alle reepjes bedekt zijn. Masseer de boerenkool goed, daar wordt het blad zacht van. Voeg naar smaak meer saus toe.
5. Garneer de boerenkoolsalade met de croutons, de eitjes en eventueel wat Parmezaanse kaas.
TIP
Een mooie manier om het brood van gisteren op te maken. Leg de sneetjes vers brood een halfuurtje op het aanrecht te drogen voordat je er croutons van bakt.
Comments