
Het wordt weer winter en dan hebben wij meteen zin in die avonden binnen op de bank met een heerlijk stuk appeltaart en warme chocolademelk. Niet altijd even gezond maar wel een lekker gevoel dat die tijd van het jaar er weer aankomt. Om een beetje (gezond) in de winter sferen te komen hebben we een luchtige havermout appeltaart gemaakt.
Eerder hebben wij deze taart ook gemaakt met blauwe bessen! Je kan allerlei soorten fruit gebruiken, denk bijvoorbeeld aan peertjes, banaan, sinasappel schijfjes of een heerlijke notenmix.
Succes met bakken en laat ons weten wat je er van vond!
Benodigdheden:
springvorm van circa 24 cm doorsnede
mixer of garde
Ingrediënten:
2 eieren
1/2 tl zout
100 g roomboter (op kamer tempratuur) je kan ipv boter ook kokosolie gebruiken als je liever niet met roomboter bakt.
150 g (kokos)suiker
125 ml havermelk
100 g havermoutmeel (maak dit makkelijk zelf door havermout te malen in een koffiebonen maler, of in een blender)
150 g speltbloem
1 tl wijnsteenbakpoeder/bakingsoda
1 vanille stokje
3 appels
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Schil de appels en snijd er grote stukken vanaf, zoals je ziet op de foto, of eventueel kleine partjes, het maakt niet zo veel uit. Net wat je fijn of mooi vindt!
- Klop de eieren samen met het zout tot een luchtige massa. Doe dit met een mixer of als je dat niet hebt met een garde.
- Voeg nu de rest van de ingrediënten, behalve de appel toe en meng het deeg goed door zodat er geen stukjes of klontjes meer inzitten.
- Vet nu een springvorm van circa 24 cm doorsnede in met olie of boter en stort het deegmengsel daar in. Versier het deeg met de appel en schuif hem de oven in.
- Bak de taart circa 45 minuten. Kijk met een sate prikker of de taart klaar is, als de sate prikker nog nat uit de taart komt, laat ‘m dan nog even in de oven staan, eventueel met aluminium folie eroverheen zodat hij niet aanbrand.Tip: Je kan ook nog wat rozijnen of cranberry’s toevoegen voor wat extra smaak en zoetigheid. Ook hebben wij deze taart heel vaak gemaakt met blauwe bessen in plaats van appel. Maak je eigen variatie want je kan natuurlijk met elk fruit deze taart maken!
Comments