
Goedemorgen!
Yes hij is gelukt! De Aardbei Cheesecake en we hebben er vanochtend mee ontbeten!
De aardbeien zijn nu echt in het seizoen en smaken heerlijk zoet! Het recept hebben we uit het boek van Healthy is Funky! We hebben haar prachtige boek, all the way from Belgie, gekregen!
We hebben al een aantal recepten uit het boek gemaakt en het is echt een aanrader. Vooral omdat er bij elk recept een nummer staat dat je moet luisteren! TE GEK.
In dit recept gebruikt Healthy is Funky gelatine blaadjes. Omdat wij vegetarisch zijn willen we liever geen gelatine gebruiken omdat dat van varken is gemaakt. Vandaar dat wij dit hebben vervangen door Agar Agar, een plantaardige variant van gelatine!
Bij dit recept hoort het nummer van Madonna, Into the groove (cool toch?)!
Ingrediënten:
500 g kwark (of een soja-alternatief)
3 el stevia (of honing of andere zoetigheid)
1 tl vanille extract of vanille poeder
8 g agar agar
200 ml water
22 dadels
150 g havermout
2 el kokosolie
Zo maak je het:
1. Begin met de bodem, doe de dadels samen met de havermout en 2 el kokosolie in een keukenmachine en meng tot een geheel. Je kan het ook met de hand doen, kneed dan de dadels helemaal fijn samen met de havermout en kokosolie.
3. Bekleed een spring- of bakvorm met bakpapier en verdeel het havermoutmengsel over de bodem.
4. Doe het water met de agar agar in een pan en roer 2 minuten totdat het water kookt. Blijf nog circa 1 minuur door roeren.
5. Voeg nu de kwark toe samen met de stevia of de honing en de vanille poeder of extract. Roer nog even door en laat staan.
6. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Voeg deze aan de kwark toe en roer door. Giet daarna het mengsel op de havermout bodem en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.
7. Versier eventueel met wat extra aardbeien en smullen maarrrr!!!!!
Tip: In het kookboek van Healthy is funky blend zij de kwark met de aardbeien. Daardoor wordt het een mooie roze taart! Onze blender is even zoek geraakt… dus wij hebben het zo opgelost!
Dikke liefs en een mooie dag gewenst! x
Oh heerlijk! En wat een fotogeniek taartje is dit zeg, yum☺
Hihi! Dank je wel! Heb je hem zelf al gemaakt 🙂 xxx
Oh hij ziet er goed uit! Krijg er meteen trek van 😀
Hij is ook echt niet normaal lekker! ??
Hoeveel aardbeien gaan in het taartje?
Wil hem vanmiddag gaan maken voor de verjaardag van mijn vader 😛
Wij hebben 1 doosje aardbeien gebruikt!? X
Hallo. De bodem is heerlijk 😛
Maar weet niet wat ik mis heb gedaan, maar heb 8 gr agar agar gebruikt. En het is helemaal stijf geworden binnen kwartier en het lijkt 1 groot dik vel. Graag hoor ik hoe ik dit kan voorkomen 😉
Hartelijke groet,
Anita
Geen idee wat er fout is gegaan Anita, heb je wel de kwark en de honing bij de agar agar gedaan? Die moet je samen laten afkoelen! Liefs
Deze ga ik maken! 🙂 Bedankt voor het delen. Zouden jullie me kunnen vertellen welke maat springvorm en hoeveel aardbeien (voor topping en vulling) jullie gebruikt hebben? En hoeveel gelatine er in het oorspronkelijke recept werd gebruikt? Alvast erg bedankt!